APK keuring

APK Keuring in Wommels bij Bosch Car Service Wheagan

Wij stunten niet met uw veiligheid! 

Is uw auto weer toe aan een APK keuring? Maak dan snel een afspraak bij Bosch Car Service Wheagan in Wommels! Voor een betrouwbare en betaalbare prijs. Wij hanteren een eerlijke prijs voor een personen auto met benzine, hybridemotor of volledig elektrisch, kijken alles zorgvuldig na en helpen u graag weer veilig onderweg. Vanzelfsprekend bent u ook met uw diesel auto, bedrijfswagen of camper van harte welkom.

Voor een compleet overzicht van onze tarieven bekijk hier onze afsprakenplanner!  

Waarom moet mijn auto APK gekeurd zijn?

Een APK (Algemene Periodieke Keuring) is nodig om de kwaliteit van de auto’s en de veiligheid op de Nederlandse wegen te bewaken. Elke auto die ouder is dan 4 jaar moet aan een geldige APK keuring hebben voldaan. Wanneer uw auto niet voor de vervaldatum van de huidige APK heeft laten keuren of als u de weg opgaat met een auto die niet APK gekeurd is riskeert u een hoge boete. Tevens kunnen verzekeringsmaatschappijen weigeren geld uit te keren als u met een ongekeurde auto bij een ongeval betrokken raakt. Voorkom vervelende situaties voor uzelf en anderen en zorg dat uw auto APK gekeurd is ten alle tijden!

Een APK keuring is geen onderhoud!

Een goedgekeurde auto betekent niet automatisch een jaar zorgeloos rijden. De APK keuring is alleen een controle op veiligheid en milieu en géén onderhoudsbeurt. Laat daarom uw auto dus buiten de APK om altijd goed onderhouden volgens het boekje. Er kan immers ook vlak na een APK  een gebrek ontstaan. Ons advies? Combineer de APK met een onderhoudsbeurt!

Wist u dat:

U al 2 maanden voor het verlopen van de einddatum uw auto kunt laten keuren. Hiermee is uw volgende APK keuring voor 14 maanden geldig! Dus plan uw APK gerust ruim van te voren en geef uzelf iets meer.

Voordelen voor een APK bij Bosch Car Service Wheagan

  • BOVAG garantie
  • Extra voordeel APK in combinatie met onderhoud
  • Vervangend vervoer
  • Reparaties altijd in overleg
  • Onderdelen die vervangen moeten worden altijd van originele kwaliteit

Wanneer moet mijn auto voor een APK keuring?

Een benzine auto moet APK gekeurd worden wanneer deze vier jaar oud is (vier ja na eerste tenaamstelling). Nadat hij voor de eerste keer geweest is voor de keuring, moet hij weer gekeurd worden wanneer hij 6 jaar oud is. De derde keuring moet plaatsvinden wanneer de auto 8 jaar oud is. Na deze keuring moet de APK jaarlijks worden uitgevoerd. 

APK keuring diesels in Wommels

Diesel auto’s moeten na drie jaar voor het eerst gekeurd worden en daarna moet dit jaarlijks gebeuren. Voor auto’s van voor 1 januari 2005 geldt een andere regeling, deze auto’s moeten elk jaar aan de APK voldoen.

 

APK keuring elektrische auto’s in Wommels

Voor elektrische auto’s gelden momenteel dezelfde APK termijnen als voor de benzine-auto’s. Aangezien dit natuurlijk relatief ‘’nieuw’’ is - check altijd even door contact op te nemen met ons. 

Termijnen APK elektrische auto’s: 

  • Na vier levensjaren de eerste keuring
  • Ná het zesde levensjaar sinds de eerste keuring
  • Ná het achtste levensjaar sinds de tweede keuring
  • Vervolgens elk jaar.

Waarom mijn APK keuring bij Bosch Car Service Wheagan?

Een APK keuring is verplicht maar waarom kiezen voor Bosch Car Service Wheagan in Wommels? Bosch Car Service Wheagan is een RDW erkende keuringsinstantie, dit betekent dat uw auto in handen is van een gecertificeerde keurmeester, hierdoor bieden wij ook de BOVAG garantie.

Mocht er iets mis zijn met uw auto zullen wij altijd eerst met u overleggen voordat er aan uw auto wordt gesleuteld. Daarnaast biedt Bosch Car Service Wheagan betaalbare service voor alle automerken- en typen met persoonlijke aandacht en advies. Uw APK keuring is extra voordelig als u het combineert met onderhoud. Moet uw auto gekeurd worden? Maak dan hier een afspraak!

Kosten APK keuring in Wommels en omgeving?

Bij Bosch Car Service Wheagan hanteren wij een eerlijke prijs voor uw APK keuring. Hiermee bent u verzekerd van een APK keuring door een gecertificeerd keurmeester, welke met de meest geavanceerde gereedschappen zorgvuldig alles naloopt.

Blijkt dat er een reparatie of vervanging nodig is? Dit wordt direct met u overlegd - zo komt u dan ook nooit voor verrassingen te staan. Tevens gebruiken we kwaliteits-onderdelen bij reparaties, zodat uw fabrieksgarantie ook nog eens intact blijft. We doen er bij Bosch Car Service Wheagan alles aan om u zo transparant mogelijk te helpen!

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen